Egy kutatás szerint hatalmas pácban Karácsony Gergely

A kormányközeli Századvég felmérése szerint 31 százalékon áll a főpolgármester eddig ismeretlen kihívójával szemben.

2022. július 8., 12:51

Szerző:

Ha most vasárnap lennének a választások, a budapestiek 31 százaléka Karácsony Gergelyre szavazna, míg 66 százalékuk nem rá adná a voksát – közölte a kormányközeli Századvég kutatóintézet legutóbbi közvélemény-kutatása alapján, hozzátéve, hogy adataik alapján

10-ből 6 budapesti elégedetlen a jelenlegi városvezetés munkájával.

A megkérdezettek 62 százaléka szerint a fővárosban rossz irányba mennek a dolgok, 64 százalék pedig közölte, Karácsony „csalódást okozott nekik.” A kutatásból kiderült, a Századvég által megkérdezettek elsősorban a nem megfelelően összehangolt felújításokat, a főváros köztisztaságának látványos romlását és a közszolgáltatások színvonalának esését nehezményezik.

Mivel arról még nincsenek hírek, 2024-ben a Fidesz részéről ki hívná ki Karácsony Gergelyt, ezért a jelenlegi felmérés inkább elégedettség-mérésnek, mint az erőviszonyok felmérésének számít, konkrét riválisra ugyanis a Századvég sem kérdezett még rá.

A telefonos felmérés 1000 fős, reprezentatív mintán készült 2022 júliusa folyamán.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely érkezik az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésre, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán/168.hu)