13,4 millió köbméter víz árával tartozik az állam a fővárosnak

Karácsony Gergely nem akarja elzárni a csapokat, de azt határozottan követeli, hogy az állam fizesse meg, ha helyette dolgoznak.

2023. november 3., 20:17

Szerző:

„13,38 millió köbméter. Ennyi egészséges ivóvizet ad át évente a Fővárosi Vízművek az állami vízszolgáltatóknak 12 Budapest környéki településen. Szívesen besegítünk, de az nem járja, hogy az állam nem fizeti ki azt a munkát, amit helyette végzünk” – írta pénteki Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint a budapesti adófizetőknek kell fizetniük az állam helyett.

„És ehhez jön még hozzá a perverz közműadó, – az állam megadóztatja a vízcsöveket (!) – és hogy, hogy nem, idén az összes vizes cég közül csak a Fővárosi Vízművek nem kapott rezsitámogatást. Ez tényleg a pofátlanság netovábbja” – írta posztjában.

Azt határozottan aláhúzta, hogy a kormánypropaganda tudatosan félrevezet, amikor azt kommunikálja, hogy el akarná zárni az érintett települések vízellátását.

„Ha nem tartanak igényt Budapest segítségére, akkor oldják meg máshogy, ha pedig kell a segítség, akkor fizessék ki a vizet” – idézte szavait a bejegyzést a magyarnarancs.hu.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. Fotó: Karácsony Gergely FB-oldal)