Jövő héten is folytatódik a száraz, meleg idő

A hét második felére jöhet egy gyenge hidegfront.

2022. július 17., 16:07

Szerző:

Hétfőn száraz idő várható sok napsütéssel, amit leginkább az északnyugat felől fölénk sodródó fátyolfelhők szűrhetnek. Az szél veszít erejéből, de helyenként még lehetnek élénk lökések. Hajnalban 10-17, a szélvédett völgyekben 5-9, délután 26-32 fok valószínű – írta az Időkép.

A hét első felében folytatódik a száraz, túlnyomóan napos idő. Kedden és szerdán helyenként élénk széllökések előfordulnak. A délutáni maximumok egyre magasabbra emelkednek, kedden 29-35, szerdán 32-37 fokot mérhetünk.

Csütörtökön egy gyenge hidegfront hatására erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, főként a Dunántúlon helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugatira forduló szél többfelé felerősödik. Délután 32-38 fokos kánikulára készülhetünk.

(Kiemelt kép: Felfújható kerti medencében hűsíti magát egy férfi a hőségben Rákospalotán 2021. június 19-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Úgy tűnik, megelégelték a Csepel drukkerei a csapatuk körüli hercehurcát, ezért amíg nem rendeződik a helyzet, szervezett formában nem vesznek részt a férfi futballcsapat mérkőzésein, így szervezett szurkolás sem lesz.