Jönnek a választások, az idén pláne nem maradhatnak húsvéti ajándék nélkül a nyugdíjasok

2019. március 27., 14:29

Szerző:

Jön az EP-választás, idén tehát pláne nem maradhatnak húsvéti ajándék nélkül a nyugdíjasok – derül ki a napi.hu körképéből.

  • A makói önkormányzat már március 16-án elkezdte el osztogatni az Edenred utalványokat húsvét apropóján a 70 év feletti lakosoknak. A 10 ezer forint értékű kártyát 3348-an kapják meg, az ajándékozás 33 millió forint kiadást jelent Az összeg hideg- és meleg étel mellett háztartási és vegyi árura, gyógyszertári termékekre, ruhaneműkre, sportszerekre, szépségápolási termékekre és műszakik cikkek vásárlása esetén is felhasználható, továbbá éttermekben is lehet vele fizetni. A képviselők személyesen 
  • Dunaújvárosban az idén két alkalommal tud az önkormányzat öt-ötezer forintos támogatást adni a helyi időseknek. Húsvétkor annak jár a támogatás, akinek a nyugdíja nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum hétszeresét, azaz 199 500 forintot.
  • Az esztergomi képviselő-testület a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan a 70. életévet betöltő esztergomi lakóhellyel rendelkező személyek, valamint a kérelmező nagycsaládosok részére 5 ezer forintos vásárlási utalványt biztosít. Arról is döntöttek a képviselők, hogy az utalványokat az esztergomi önkormányzati hivatal dolgozói kézbesítik a kedvezményezetteknek.
  • A budapesti XIII. kerület április 10-20. között rendezi húsvéti akcióját. A 3 ezer forint értékű húsvéti sonka utalványokat a partnerkártyával rendelkező, 18. életévüket betöltött, regisztrált kerületi lakosok a Lehel Csarnokban a kijelölt hús-, hentesáru boltokban válthatják be. Cirka 15 ezer emberről van szó.
  • Az I. kerületben 8 ezer forintot ad az önkormányzat a 80 év felettieknek, a rászoruló nyugdíjasoknak és a nagycsaládosoknak. A summát készpénzben küldik, illetve utalják át az érintetteknek.

A Mátrai Hőerőmű dolgozói már bőven egyenesben vannak, ami a húsvéti dínomdánomot illeti. Munkaadójuk, Mészáros Lőrinc egy-egy féldisznót ajándékozott nekik az ünnep örvén, életvitelük javítása céljából, az adományt a méltán híres felcsúti vállalkozó húsüzemében állították elő.   

 

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.