A Jobbik is végrehajtásokat indított a Pesti Srácok ellen

2019. november 12., 10:55

Szerző:

Nem hajlandó sérelemdíjat fizetni a kormánypárti portál, a Pesti Srácok a Jobbik két képviselőjének, Gyöngyösi Mártonnak és Z. Kárpát Dánielnek, ezért az érintettek a múlt héten végrehajtást indítottak a magukat sajtóterméknek nevező oldal ellen – közölte a párt sajtóosztálya az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Pesti Srácoknak nak 600–600 ezer forintot kellett volna fizetniük a képviselőknek, ugyanis még a 2018-as országgyűlési kampányban azt hazudták róluk, hogy több száz milliós luxusvillákban laknak.

A Jobbik évadnyitó rendezvénye
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Juhász Péter, az Együtt volt elnöke hétfőn jelentette be Facebook-oldalán, hogy végrehajtást indít a Pesti Srácok ellen, mert a jogerős bírósági ítélet ellenére nem fizettek ki neki egy ötmillió forintos sérelemdíjat.

A bíróság ítélete szerint a kormánypárti lap cikkeiben valótlanságot állított Juhász Péterről, de a határidőig nem fizették ki az összeget. Juhász ügyvédei felszólítást írtak a kiadónak, amelyre a Pesti Srácok jogi képviselőjétől azt a választ kapták, hogy várt bevételeik még nem teljeskörűen érkeztek meg, de a kifizetést egy összegben legkésőbb 2019. november 10-ig teljesítik. Ez azonban nem történt meg, ezért Juhász hétfőn bejelentette, hogy végrehajtást indít a portál ellen.

Úgy tűnik, a nyilvánosság hatott, mert Juhász Péter egy újabb Facebook-posztban azt írta, hogy a Pesti Srácok átutalta neki a pénzt.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.