Jászberényben fideszes indítványra megsemmisítették a választás eredményét, az ellenzék szerint mondvacsinált okokból

2019. október 19., 11:01

Szerző:

A múlt vasárnapi választáson a jászberényi ellenzék közös jelöltje, Budai Lóránt kapta a legtöbb szavazatot, mindössze 14 vokssal legyőzve a város eddigi fideszes polgármesterét, Szabó Tamást, aki kilenc éve irányította a várost. A Fidesz ugyanakkor megtámadta a választás eredményét, aminek a szavazatok újraszámlálása után a helyi választási bizottság helyt adott – írja az Alfahír. Egyelőre nem világos, hogy a szavazatok újraszámlálása során más eredmény jött-e ki.

Az részletes indoklás még nem ismert, de a jobbikos Budai Lóránt azt mondta a portálnak, hogy a bizottság kevés konkrét okot határozott meg, de szerinte az is hazugság.

Például azt kifogásolták, hogy a jelöltjeik a szavazóhelyiségekben tartózkodtak, miközben ilyenre nem került sor. Amikor jártak a szavazóköröknél, akkor a bent dolgozó választási pártdelegáltakat kihívták az épület elé, hogy a választás menetéről érdeklődjenek, valamint hogy szüksége van-e emberüknek bármilyen ételre, italra.

Budai arról is beszélt, hogy minden jogi eszközt bevetnek, hogy megtámadják a szerinte hazugságokon alapuló határozatot. Amennyiben nem járnak sikerrel, meg kell ismételni a választást november 10-én.

A jobbikos politikus volt az, aki ledarált dokumentumokról tett közzé fotókat a jászberényi városházán pénteken.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.