Izrael csapást mért egy katonai repülőtérre Szíriában

Izrael egyelőre nem kommentálta a híreket.

2021. október 9., 09:27

Szerző:

Izraeli rakétatámadás érte péntek éjjel a szíriai Homsz melletti katonai repülőteret, a csapásban hat szíriai katona megsebesült, és anyagi károk keletkeztek – jelentette a Sana szíriai állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva. Izrael egyelőre nem kommentálta a hírt. Szíriai illetékesek szerint a támadást egy amerikai állásról indították a szíriai-jordán-iraki hármas határ térségéből, de a rakéták többségét a légelhárításuk semlegesítette. A Szíriai Emberi Jogok Megfigyelőközpontja nevű emigráns ellenzéki szervezet úgy tudja, hogy a támadásban egy Irán-párti milícia több fegyverese életét vesztette. A célpont a milícia fegyverraktára és egy drónbázis lehetett a szervezet szerint, írja az MTI. Izrael a hasonló katonai akciókkal igyekszik megakadályozni, hogy Irán, Bassár el-Aszad szíriai elnök legfontosabb szövetségese zavartalanul növelje katonai befolyását a régióban.

(Kiemelt képünk illusztráció: A szíriai kormányerők és orosz szövetségese légicsapást hajt végre a délnyugat-szíriai el-Kuneitra tartományban lévő ar-Rafíd település közelében, az Izrael által megszállt, szomszédos Golán-fennsíkról fényképezve 2018. július 19-én. Fotó: MTI/EPA | Atef Szafadi)

 

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.