Megszállta a NAV Iványi Gáborék szegedi iskoláját

Többszáz millió forintot akartak lefoglalni. 

2021. augusztus 11., 14:57

Szerző:

Az oktatók bérének csak a felét tudta kifizetni a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) szegedi intézménye kedden, miután a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az Iványi Gábor közösségéhez tartozó Wesley János Óvodát, Általános Iskolát- és Gimnáziumot tavasszal felvette – több száz millió forint adótartozás miatt – az adósok listájára. A lelkész szerdai közleményben írta meg, hogy miért csak a felét kapták meg a fizetésüknek a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó pedagógusok. Iványi Gábor a választásokig reménykedik, hogy kormányváltás után javul a helyzetük.

Iványi Gábor szerdai közleményében azt írta: a napokban megjelentek a NAV emberei a szegedi intézménynél, hogy a 250 millió forint adótartozás fejében ingóságokat foglaljanak le, de a padokat és az asztalokat nem találták alkalmasnak. Leírta azt is, hogy a többszáz milliós adótartozás összegét már lefoglalták a közösség számlájáról, a felét pedig, 127 millió forintot le is vonták a közösség számlájáról. Utóbbi az oka, hogy nem tudják kifizetni az augusztus 10-ei bérüket a pedagógusoknak. A hiányzó összeg pótlását későbbre ígérték, de nem jelöltek meg pontos időt.

A 250 millió forint adótartozás azután keletkezett, hogy miután a Fidesz-kormány 2017-ben végleg elzárta a pénzcsapot a MET előtt, a közösség nem tudta fedezni a szegedi dolgozók után fizetett járulékokat. A 250 millió forint zárolása, és ennek a felének a számláról való leemelése jelenthetett most olyan pénzügyi zavart, ami miatt a fizetések egy részét tudja elutalni a fenntartó. Iványi Gábor közleményében hangsúlyozta, „valahogy szeretnének az elmúlt évtized csodáihoz hasonlóan a választásokig elaraszolni abban a hiszemben, hogy azt követően emberséges változások történnek”.

(Kiemelt kép: Iványi Gábor metodista lelkész beszél az Alkotmány utca és a Kossuth tér sarkán a Szabad oktatást! és az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok demonstrációján, amelyet Nincs hova hátrálnunk! címmel tartanak Budapesten 2014. december 16-án. Fotó: Marjai János / MTI)

 

2024. május 19., 15:38

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

2024. május 19., 10:45

Aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért jelenti fel Magyar Péter Orbán Viktort. A miniszterelnök politikai igazgatója közben már kommentben reagált.