Bekeményít a rendőrség az ittas sofőrökkel szemben

2020. január 6., 11:42

Szerző:

Az ittas vezetők tavaly csaknem 1400 balesetet okoztak itthon, ami az összes, személyi sérüléssel járó baleset nyolc százaléka. A halálos baleseteknél az ittasság a második leggyakoribb ok - számolt be róla az M1 Híradója.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy járművet csak az vezethet, akinek nincs a szervezetében alkohol. Aki mégis ittasan, vagy kábítószer hatása alatt vezet járművet, az hatalmas kockázatot vállal és nemcsak saját magát veszélyezteti, hanem a közúti közlekedésben résztvevőket, olykor saját utastársaikat is. Ennek komoly jogi következményei vannak - mondta Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Pest megyei rendőrök a hét végén is akcióznak, hogy kiszűrjék a forgalomból az ittas vezetőket. Akinél a műszer a nullánál nagyobb légalkohol-koncentrációt jelez, az 0,25 ezrelék alatt szabálysértést követ el. Az ittas vezetéssel meggyanúsított sofőröket az ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé.

Tegnap 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.