Itt a nagy Mészáros Lőrinc-gazdagodásszámláló, szédületes iramban nő a felcsúti gázszerelő vagyona

És nem úgy tűnik, hogy fékezni akarna.

2018. szeptember 24., 17:58

Szerző:

Kedves olvasóink, a lenti gazdagodásszámlálónkon ezután élőben követhetik, mennyivel nő másodpercről másodpercre a Vál-völgy parafenoménjének, a NER John Rockefellerének,  Mészáros Lőrinc volt felcsúti gázszerelőnek és polgármesternek a vagyona. Számításainkhoz a Napi május 10-én megjelent kiadványát vettük alapul a száz leggazdagabb magyarról, amely szerint Orbán Viktor egykori iskolatársa egy év leforgása alatt 120 milliárdról 280 milliárd forintra növelte a vagyonát. Ez pedig azt jelenti, hogy

naponta 438 356 164, óránként 18 264 840, percenként 304 414, másodpercenként pedig 5073 forintot keres.

A Napi listáján Mészáros Lőrinc 280 milliárdja csak a második helyre volt elég a listavezető, Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató 320 milliárdja mögött, de már akkor is támadtak kétségek, hogy ez a valóságot tükröző sorrend. A G7 meg is kockáztatta, hogy igazából Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere.

 

A sikert Mészáros Lőrinc 2015-ben még Jóistennek, a szerencsének és Orbán Viktornak tulajdonította. Akkor még csak 8,4 milliárd forintja volt, de ahogy nőtt a vagyona, úgy hagyta maga mögött az ehhez hasonlóan félénk nyilatkozatokat is. 2017 elején, amikor az Indexnek feltűnt, hogy a cégbirodalma zászlóshajója, a Mészáros és Mészáros Kft. 2006 és 2016 közötti tíz év alatt az ezerszeresére növelte a bevételét (19,20 millió forintról 20 milliárd forintra), miközben a Facebooknak is csak a hatszázszorosára sikerült 2006-os 48 millió dollárról 27,6 milliárd dollárra), a gazdasági csodát már azzal magyarázta, hogy neki több esze van, mint Mark Zuckerbergnek. Ebből egyelőre annyi igaz, hogy a Jóisten, a szerencse, és Orbán Viktor Bermuda-háromszöge azóta is félelmetes iramban nyeli a közpénzt. Júniusban volt hír, hogy Mészáros Lőrinc és a veje, Homlok Zsolt kapott meg egy 23 milliárd forintos állami vasútépítési megbízást, júliusban pedig szintén a 24.hu nyomán írtuk meg, hogy 2018-ban a Mészáros-cégbirodalom összesen 228,8 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert el, a Fidesz újabb kétharmados győzelme, az április 8-i parlamenti választásokat követő munkanapok mindegyikén ő és a családja plusz 1,2 milliárd forint közpénzre ébredhetett. Már a gyermekei is naponta egymillió keresnek közbeszerzéseken.

Fotó: Kovalovszky Dániel

Mészáros Lőrinc egyébként nem viseli túl jól, ha Orbán Viktor strómanjának tartják. Pert is indított – és bukott – emiatt, aminek a szépséghibája csak az, hogy még a Fidesz-szavazók egynegyede is a miniszterelnök ügynökének tartja. Jellemző az alábbi párbeszéd is, amely a Vice újságírója, Hind Hassan és a felcsúti polgármester között hangzott el áprilisban:

  • Hind Hassan: Miért gondolják önről, hogy Magyarország legkorruptabb embere?
  • Mészáros Lőrinc: Valószínű, hogy ön egy Soros-bérenc.

És nem úgy tűnik, hogy Mészáros Lőrinc fékezni akarna. Egy hete, szeptember 17-én írtuk meg, hogy egy 27 milliárdos üzlettel nyitotta a hétfőjét. A felcsúti polgármesteri tisztségéről már áprilisban lemondott, hogy a Vivienvíztől a Mediaworksön át az Opus Globalig terjedő gazdasági érdekeltségeire koncentrálhasson. Erőfeszítései gyorsan célt is értek, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jóvoltából hogy számítógépes játékká nemesült, veszíteni képtelen Super Marióként róhatja a felcsúti utcákat. Amikor nem éppen elképesztő luxusban pihen.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.