Ismerkedjen meg hazánk legújabb minisztériumával: a kultúrális minisztériummal

Egymilliárd forint elégetése sem volt elég ahhoz, hogy ne kövessék el az év helyesírási hibáját. 

2023. január 5., 11:33

Szerző:

Édes anyanyelvünk számos aknát rejt a helyesírás iránt – fogalmazzunk úgy –  kevésbé érdeklődő rétegek számára. Persze a közösségi médiában otthonosan mozgók jól tudják, az „Élet Iskolájában” lediplomázó százezrek számára – fogalmazzunk most polkorrekten – nem feltétlen jelent elsődleges problémát anyanyelvének nem rendeltetésszerű használata, kicsit világosabban fogalmazva:

a magyar nyelv nemtörődöm slendriánsággal vegyes pusztító gyilkolászása napi rutin számukra,

ha pedig valaki szóvá teszi ezt, akkor válogatott sértések közepette – természetesen helyesírási hibákkal gazdagon megszórva – küldik el a lakossági nyelvújítók a francba azt, akinek fáj, ha gyalázzák szerencsétlen anyanyelvünket.

Persze ez nem újdonság, az viszont már annál inkább, ha valaki, valakik közpénz – jó nagy zsáknyi közpénz – elégetése után úgy adnak ki a kezük közül valamit, hogy 

  1. nem tudják, hogy mit írnak le,
  2. meg sem nézték, mit írnak le.

A több mint egymilliárd forintból elkészített, Rákay Philip-féle Aranybulla plakátján ugyanis – mi mást – épp a Kulturális és Innovációs Minisztérium nevét sikerült rosszul írni. Ha nem hiszi, kattintson ide.

Íme:

 A kevésbé szemfülesek számára: a plakát alján látható támogatói sorban szerepel a „Kultúrális és Innovációs Minisztérium”.

Úgy tűnik, kevés volt az egymilliárd forint a helyesírási hibák kijavítására. 

(A fotó forrása: Mediaklikk.hu.)

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.