Iskolakezdésre átadják az M0-ás autóút déli szakaszát

Az ITM szerint ezután nem mutogathat másra Karácsony Gergely a dugók miatt.

2021. augusztus 29., 10:40

Szerző:

Iskolakezdésre ismét járható lesz az összes sáv az M0-s autóút déli szakaszán, a Deák Ferenc híd északi oldalán, írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye alapján a Telex. Schanda Tamás miniszterhelyettes szerint a kivitelező mulasztásai hosszú ideje nehezítik a közlekedést az M0 déli szakaszán, de a tanítási szünetre ütemezett teljes lezárás feloldásával szeptembertől megint három sávon haladhat majd a forgalom az M1-es irányába. Megjegyezték ugyanakkor, hogy nem száz százalékos még az út, ugyanis az év végéig még lesznek munkák, decemberig háromhetente-havonta rövid forgalomkorlátozásokra lehet számítani. A közleményben ugyanakkor nem felejtettek el azért odaszúrni egyet Karácsony Gergelynek sem. 

„Szeptembertől Budapest főpolgármestere nem mutogathat másra a hivatalba lépése óta állandósult fővárosi dugók miatt. Az osztrák kivitelező felületessége már nem menti fel Karácsony Gergelyt az alól, hogy érdemi magyarázattal szolgáljon a közlekedőknek arra, miért kell folyton végeláthatatlan kocsisorokban vesztegelniük” – olvasható a közleményben.

(Kiemelt kép: A Deák Ferenc híd 2020. november 1-jén. Fotó: MTI/Mónus Márton)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.