Íme Karácsony megoldása a vízhiányra

Karácsony Gergely és Tüttő Kata munkavédelmi sisakban tették meg a nagy bejelentést. 

2022. július 3., 11:51

Szerző:

Megvalósítási fázisba lépett az a projekt, amelynek keretein belül 2023-ig jelentősen megújul Budapest vízhálózata – tette közzé közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Bejegyzése szerint a beruházás során Dél-Pesten és Dél-Budán nagyátmérőjű hálózatfejlesztés történik a Duna alatti átvezetéssel, továbbá felújítanak mintegy hatvan kutat, amely a budapestiek vízellátását szolgálja. A projekt költsége összesen 20 milliárd forint, amit 85 százalékban EU-s támogatásból 15 százalékban pedig saját költségből valósítanak meg.

(Kiemelt képünk:Karácsony Gergely és Tüttő Kata a vízművek szentendrei-szigeti üzemében. Forrás: Karácsony Gergely Facebook.)

 

 

Tegnap 19:04

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

Tegnap 18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.