Ki hibázott? Ijesztő belső kamerás felvételen a szerdai mentőautós baleset

A fedélzeti kamerán jól látható, hogy egy figyelmetlen autós miatt tarolhatta le a budapesti lakóház kertjét a vonuló jármű.

2023. május 20., 10:34

Szerző:

Szerdán egy biztonsági kamera rögzítette, ahogy egy vonuló mentőautó letarolja egy ház udvarát Budapesten, a Mádi utca és az Újhegyi út sarkán. Az Országos Mentőszolgálat pénteken közzétett egy másik felvételt a balesetről, amely az érintett mentőautóból készült.

Az OMSZ munkatársai azt írták közösségi oldalukon, hogy a kommentelők az eset után gyorsan ítéletet hirdettek és a mentőtechnikust hibáztatták. A fedélzeti kamera felvételén azonban jól látszik, hogy egy figyelmetlen sofőr miatt történt a baleset, és nem biztos, hogy a mentőautó vezetője hibázott. Szerencsére a szállított beteg nem, bajtársaink pedig csak könnyebben sérültek az ütközés során, az anyagi kár azonban jelentős – olvasható az OMSZ Facebook bejegyzésében.

A lakóházban egy kínai család él, akik azt mondták az RTL Híradónak, szerencse, hogy a balesetben nem sérült meg senki.

(Képünk illusztráció. Az Országos Mentőszolgálat megkülönböztető jelzést használó mentőautói haladnak az Üllői úton a Semmelweis Egyetem Klinikáinak közelében. MTVA/Bizományosi: Róka László)