Így szurkol Tállai András és bizalmasa: sportszerűtlen kézmozdulatok a NAV-vezér fociklubjának ügyvezetőjétől

2018. május 6., 11:06

Szerző:

A stílus maga az ember, amit Tállai András, a mezőkövesdi egyéni választókerület újrázó országgyűlési képviselője, nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője, oldalán bizalmasával, Bocsi Annával, aki egyúttal a Mezőkövesd-Zsóry FC ügyvezetője is, ismét bizonyított.

Tállai András és Bocsi Anna együtt „szurkol”
Fotó: HVG/Túry Gergely

Itt van a fénykép arról, miként „szurkolt” a szombati Diósgyőri VTK–Mezőkövesd-Zsóry FC meccsen (ami egyébként a hazai csapat stadionavatója is volt, és Tállai klubja nyert 0-1-re) vendégként az országgyűlési képviselő és bizalmasa.

Mindennek nemcsak a két személy által képviselt lenyűgöző elegancia, hanem azért is jelentősége van, mert – mint arról korábban már cikksorozatunkban beszámoltunk – egymástól független források fortélyos félelmet emlegetnek a Tállai András, valamint – főként a képviselő nevében eljáró – Bocsi Anna által uralt mezőkövesdi térség, elsősorban a választókerületnek járó, állami források, pályázati pénzek ügyében.

Hogy kikből áll a rendszert fenntartó bizalmi kör, arról szólt sorozatunk első cikke, a második részben pedig azt vettük górcső alá, hogy a Tállai „főembere”, Bocsi Anna nevével fémjelzett Mezőkövesd Zsóry FC és a NAV-vezér által elnökölt, saját sportegyesület miként gyarapszik e kapcsolatok, s a sok-sok beszerzéssel és megbízással jutalmazott szponzorcégek révén. Harmadik cikkünkben beszámoltunk arról is, hogy Bocsi Anna jelenléte megkérdőjelezhetetlen Tállai oldalán.

Mint írtuk, még Tállai fideszes képviselői honlapján is az ő telefonszáma van megadva közvetlen elérhetőségként, s noha ez az oldal a 2015-ös miniszterelnöki vizit óta nem frissült, Bocsi telefonszáma feltűnik a képviselői fogadóórákra való bejelentkezéshez megadott, jóval későbbi, akár 2016-os hirdetményeken is. Amiként egyes források beszámolói alapján a választókerületi pályázatok, beruházások, projektek, például az önkormányzati társulások ügyeinek intézményébe való belefolyása is.

Tállai András, Orbán Viktor, Bocsi Anna, Hagyaczki József – ők volnának a NAV-vezér aranycsapata?
Fotó: Facebook/Tállai András

A jelentős közpénz-forrásokból gazdálkodó futballcsapatot vezető Bocsi Anna korábban (Tállai polgármestersége idején) a mezőkövesdi önkormányzatnál dolgozott, s ugyan ma már nem köztisztviselő, számos fényképes és jegyzőkönyvi bizonyítékot is találtunk arról, hogy Tállai oldalán rálát törvényhozási, adópolitikai, egyéb fejlesztési ügyekre. Így a közpénzekből is gazdálkodó Mezőkövesd Zsóry FC képviseletre jogosultjaként etikai szempontból kérdéses a szerepvállalása, főként amikor képviselő-testületi, pontosabban önkormányzati társulási üléseken, polgármestereknek tartott pályázati tanácsadásokon vesz részt, jut dokumentumokhoz, de olyan történetet is hallottunk, amely szerint ő maga, méghozzá egy pályázatíró cég vezetőjével közösen tartott összejövetelt településvezetőknek – méghozzá arról, hogyan lehet sikert elérni a pályázatokon.

Noha Bocsi Anna elzárkózott attól, hogy bárminemű kérdésünkre feleljen, a Mezőkövesd Zsóry FC ügyvezetője szerint ugyanis neki „nincs olyan státusom, amely alapján közszereplőnek minősül”, valójában Bocsi rendszeresen közszerepel Tállai választókerületében, most pedig azt is megmutatta, mennyit enged meg magának e közszerepléseken.