Ha azt hiszi eddig kánikula volt, akkor nézze meg mi jön a következő napokban

Csütörtökön még egy fokkal enyhébb, péntektől azonban igazi nyári meleg érkezik hazánkba.

2021. augusztus 12., 06:50

Szerző:

Csütörtökön is folytatódik a nyári meleg. Napos időre lehet számítani, kevés gomolyfelhővel, amelyekből csapadék nem alakul ki. Az északi, északkeleti szél az Alföldön és a középső országrészben időnként megélénkül, de jelentősebb széllökések nem érkeznek. A délelőtti órákban 24–27 fok közötti, míg a délutáni órákban 27 és 32 fok közötti hőmérsékletet várható. A maximális hőmérséklet azonban helyenként elérheti a 33 fokot is. Késő estére 19–25 fokra hűl a levegő. Éjszakára azonban ez az érték helyenként a 11 fokot is elérheti – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A most még elviselhetőbbnek mondható hőmérsékletet még ma használja ki mindenki, ugyanis pénteken további melegedések várhatóak, melynek keretében pénteken 34, szombaton pedig már a 35 fokot is eléri néhol a hőmérséklet. Ebben az időben különösen fontos a nagy mennyiségű akár napi 3-4 liter folyadék elfogysztása, amelyet ajánlatos  tiszta víz formájában bevinni.

(Kiemelt kép: Emelkedett a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő látogatottsága, 2003. augusztus 25.Fotó: Oláh Tibor/MTI)

10:21

A Vitézi Rend nevű szervezet Csongrád-Csanád, Békés megyei törzskapitányságának tagjai október 15-én emléktáblát avatnak Horthy Miklós tiszteletére Újszegeden, ahol Mihálffy Béla, a megye 2-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője is beszédet mond.

2022. október 2., 06:05

Mintegy 50 ezres közönség előtt tartották meg szombaton a 65 éves Ötöslottó Szuperkoncertet, amelyen a hazai zenei élet legismertebb előadói léptek színpadra a Puskás Aréna Szoborparkjában – tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. az eseményt követően közleményben az MTI-t.