Pöppet csökken a meleg, de a hőérzetünk nem

Várható időjárás kedd éjfélig.

2023. július 10., 17:56

Szerző:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

Sok napsütésre számíthatunk általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Hétfő délután, illetve az éjszaka első felében egyes részeken átmenetileg erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, a magasra törő gomolyfelhőkből pedig elsősorban az északnyugati, északi tájakon alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyek éjszaka délkelet felé tevődnek, majd hajnalra meg is szűnnek.

Kedden legfeljebb az északkeleti, esetleg a délnyugati határszélen lehet zápor. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, kedden időnként meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 16 és 23 fok között alakul, de néhol pár fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden döntően 30 és 34 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában:

Szárazföldünk nagy részén tombol a nyár. A maximumok nagy területen meghaladják a 30 fokot,

Olaszországban, Franciaország északibb részein és Németországban előfordulnak 37, 38, Spanyolországban 40, 41 fok körüli értékek.

Frontok elsősorban a nyugati, északnyugati partvidéket érintik, de a Baltikum felett is több a felhő. Az említett tájakon záporok, zivatarok is kialakulnak, és a hőmérséklet is visszafogottabb.

A Kárpát-medencét éjszaka hidegfront érinti, emiatt átmenetileg itt is megnövekszik a konvektív csapadék esélye. Jelentős lehűlés nem várható, csupán pár fokkal mérséklődik a meleg.

(Kiemelt képünk: illusztráció. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.