Tovább tart az augusztusi ősz, 20-án is jó idő lehet

A hétvégére visszatér a nyár. 

2021. augusztus 18., 06:23

Szerző:

Szerdán már újra kora nyári időben lesz részünk, sok napsütéssel, jóval 20 fok fölötti hőmérsékletekkel, ami viszont még mindig enyhébb, mint az elmúlt hetek időjárása. A durva kánikula azért nem jön vissza egy darabig, a strandidő igen – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Fokozatosan szakadozik a felhőzet, és a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. A magasabbra törő gomolyfelhőkből legfeljebb néhol lehet záporeső. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul, délkeleten, délen lesz melegebb az idő. Késő este 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. A Dél-Alföld lesz a legmelegebb. 
 
Augusztus 20-a környékén az időjárás kedvez majd a szabadtéri programoknak, helyenként ismét elérhetjük a 30 fokot – írta az Időkép. Államalapításunk ünnepén újabb melegedés kezdődik, helyenként ismét elérjük a 30 fokot. A napsütést csak kisebb fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják, egy-egy kisebb zápor csak északnyugaton fordulhat elő. Az esti tűzijáték idején is nyugodt idő várható, így a fővárosban is, ahol este 9 óra környékére 23-24 fok köré hűlhet a levegő. Szombaton és vasárnap is napsütésé lesz a főszerep, száraz, egyre melegebb idő jön, vasárnap néhol 32-33 fokot is mutathatnak a hőmérők.
 
 
(Kiemelt kép: Fürdőzők a Kék-tóban, Dunaharaszti határában. Június 22-ig hőségriadót rendelt el az országos tiszti főorvos, a mentőket az átlagosnál 10-15 százalékkal több rosszulléthez riasztották, és a napi melegrekordok is megdőltek.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)