Horn Gyula fia keményen visszaszólt az apját lehazaárulózó Kövér Lászlónak

2019. november 11., 16:45

Szerző:

„A választási kudarc nyilvánvalóan Kövér házelnök úr fejébe szállt, s ennek lehet betudható, hogy különösen ízléstelen módon a berlini fal leomlásának 30. évfordulójának környékére időzítette Édesapám „hazaárulónak” bélyegzését. Köztudomású ugyanis, hogy Édesapám kulcsszerepet játszott a keletnémet menekültek kiengedésében, ami elindította azt a történelmi eseménysort, amelynek végpontját most ünnepeljük. Szerencsésebb tájakon az éppen kormányon levők elismeri az ellentétes politikai oldal történelmi érdemeit is, nálunk sajnos ehelyett a lejáratás és a történelem átírása dívik” – közölte levélben az Index-szel Horn Gyula, fia, miután Kövér László a Kossuth Rádióban vasárnap azt találta mondani, hogy Borkai Zsolt szexbotrányos bűne kismiska ahhoz képest, amiket Gyurcsány Ferenc és Horn Gyula tett a magyarok ellen.

  

Dr. Horn Gyula arra is emlékeztette a levélben Kövér Lászlót, hogy

a házelnök egykor MSZMP-tag volt.*

Horn Gyula Károly-díjat kap Aachenben

„Azzal kapcsolatban pedig a magyar nemzet sorsáról demokratikus viták során dönteni hivatott magyar törvényhozást bőszült házmesteri vehemenciával és modorral regulába törni igyekvő Kövér házelnök úrnak kell a tükörbe nézve önmagával elszámolnia, hogy mennyire szilárd vajon az – az egykori lelkes KISZ titkári** és MSZMP tagságra épülő - erkölcsi talapzat ahonnan ő az ítéleteit hirdeti – jegyezte meg dr. Horn Gyula, hozzátéve:

„édesapámat a mai napig sokan szeretik és tisztelik ebben az országban.”

 

Szerkesztőségi megjegyzés dr. Horn Gyula kijelentéseihez:
*A rendelkezésre álló dokumentumok alapján Kövér László nem volt MSZMP-tag, hanem az KB Társadalomtudományi Intézetének egy kutatócsoportjában dolgozott.

** A rendelkezésre álló dokumentumok szerint Kövér László KISZ-titkár sem volt.