Horgásztóba zuhant egy siklóernyős

Egy horgász sietett a segítségére.

2021. december 30., 18:35

Szerző:

A kiskunmajsai horgásztóba zuhant egy motoros siklóernyő csütörtök délután, a járművet vezető férfit kórházba vitték – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A baleset körülményeit még vizsgálják

 – tudatta a rendőrség.

A halasinfo.hu portálnak egy horgász elmondta: először úgy tűnt, hogy a Majsa-tó mellé fog leszállni a férfi, aztán irányt váltott és a tó közepébe, a mintegy másfél méteres vízbe zuhant. A horgász csónakkal azonnal a segítségére sietett, de addigra a férfi elmerült a vízben.

A horgász a víz alól húzta ki és tartotta a siklóernyőst, míg a parton lévők segítséget hívtak. A helyszínre érkező helyi hivatásos és önkéntes tűzoltók segítségével emelték ki a tóból a férfit, akit a mentők válságos állapotban szállítottak a kiskunhalasi kórházba 

– írták.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu / Merész Márton)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.