A Hableány áldozatai után kutatva már nyolc másik holttestet találtak a Dunában

2019. augusztus 22., 15:15

Szerző:

Nyolc holttestet találtak a Dunában a május 29-i dunai hajóbaleset áldozatai után kutatva - tudta meg a 24.hu a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. Olyan személyekről van szó, akiket nem a hajóbalesettel összefüggésben kerestek.

„Az utolsó dél-koreai áldozat utáni keresést a rendőrség a feladat jellegének megfelelő létszámmal és technikai eszközökkel végezte és végzi jelenleg is. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság eltűnés miatt a hatályos jogszabályok szerint körözési eljárást folytat. A hajóbaleset óta a fővárostól délre eső szakaszon összesen 8 holttest került elő, amelyek között gyermekkorú nem volt” - írta a BRFK.

Július végén először a 168 Óra tette fel azt a kérdést a BRFK-nak, hogy hány olyan személy holtteste került eddig elő a Dunából a Hableány áldozatai után kutatva, akiket nem a hajóbalesettel összefüggésben kerestek. Ez a szám akkor hat fő volt.

A Hableány sétahajót május 29-én a Margit hídnál süllyesztette el a Viking Sigyn szállodahajó. A fedélzeten 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott. A balesetet heten balesetet, 27 áldozatot megtaláltak és azonosítottak, egy nőt még keresnek. 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.