Hétfőn bezárhatják az összes magyarországi iskolát, Orbán Viktor esti bejelentésre készül

2020. március 13., 19:12

Szerző:

Valamennyi parlamenti párt egybehangzóan az iskolák hétfői bezárása mellett foglalt állást a koronavírus terjedése miatt a pénteki hétpárti megbeszélésen - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírókkal. Mint mondta: ezt fogja a kormány felé tolmácsolni, és várhatóan 24 órán belül döntést hoznak.

Gulyás Gergely közölte: az operatív törzsnek van egy szakmailag megalapozott véleménye. Magyarországon a megbetegedések száma az egyik legalacsonyabb Európában, s önmagában ez talán nem indokolná az iskolák bezárását. Ugyanakkor azt is látják, hogy nagyon sokan nem érzik biztonságban a saját gyermekeiket, és ebben a helyzetben arra kell tekintettel lenni, hogy a védekezéshez úgy tudjanak hozzájárulni, hogy az Magyarország polgárai számára a lehető legmegnyugtatóbb legyen - fogalmazott a miniszter.

Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírussal kapcsolatban kihirdetett veszélyhelyzet keretében szükséges intézkedésekről folyamatosan egyeztet a kormány tagjaival és szakemberekkel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke péntek este.

Pénteken 21:15 órakor Orbán Viktor a magyar kormány (https://www.facebook.com/kormanyzat) és a miniszterelnök (https://www.facebook.com/orbanviktor/) hivatalos Facebook-oldalán valamint a koronavírus tájékoztató oldalon (https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu) bejelentést tesz - közölte a sajtófőnök.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.