„Büntetlen örömök" szlogennel árulta a drogot egy makói házaspár

2019. november 8., 09:45

Szerző:

Lakóházában éveken keresztül valóságos kisboltot üzemeltetett egy makói házaspár, ahol herbált árultak. A növényi anyagot füstölőként, illatosítóként adagokba kicsomagolva adtak el a vásárlóknak.

Tevékenységüket hirdetésekkel és akciókkal is reklámozták,

a reklámszlogenjük az volt, hogy „büntetlen örömök”. A rendőrség azonban megállapította, hogy az áru kábítószernek, illetve új pszichoaktív anyagnak minősül.

Az elsőfokú bíróság júliusban a házaspárt 6 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlottak  fellebbeztek, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség most az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

(A hvg.hu nyomán)

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.