Helyreállt a K&H e-bank szolgáltatása

Péntek óta voltak fennakadások.

2022. február 14., 17:00

Szerző:

Helyreállt, és zavartalanul működik a K&H e-bank és K&H mobilbank, elhárították a hibát – közölte a pénzintézet hétfőn délután az MTI-vel.

Múlt héten csütörtökön és pénteken technikai hiba miatt lassulások voltak a K&H mobilbank, lakossági- és vállalati e-bank, valamint a weboldal egyes részeinek használata során.

Pénteken a K&H Bank mobilbank kártyamenedzsment és internetes vásárlások jóváhagyása szolgáltatásban voltak fennakadások. A kollégáik és a külső partnereik folyamatosan dolgoztak a hiba elhárításán – írták.

Azt is közölték, hogy minden, a szolgáltatáskiesés miatt felmerült panaszos ügyet alaposan kivizsgálnak. Az ügyfeleket arra kérik, hogy panaszukat jelezzék a banknál.

Mint arról a 168 Óra is beszámolt, a pénzintézet pénteken délután arról számolt be, hogy fennakadások vannak a K&H Bank mobilbank kártyamenedzsment és internetes vásárlások jóváhagyása szolgáltatásában. 

Számos hazai nagybanknál akadoztak a szolgáltatások túlterhelés miatt – írta a Telex. A túlterhelést részben az adó-visszatérítések miatt megnövekedett adatforgalom, részben az ügyfelek tömeges belépései okozták. Elsősorban a K&H, az OTP és az Erste ügyfelei panaszkodtak a portálnak. A K&H Bank rendszere már csütörtökön is akadozott. 

A banki rendszerkapacitásokban eleve vannak sűrűsödések (minden hónap 5-e például ilyen nap, a legtöbb magyar cégnél ez a fizetések átlagos érkezése), de most a rendszerek hármas kockázattal találkoztak. 

(Kiemelt kép: Indranil Aditya / NurPhoto via AFP)

07:52

Felsővezeték-szakadás miatt késések várhatók a Déli pályaudvarról induló és oda érkező vonatoknál, közölte a Mávinform szerda reggel az MTI-vel.