Havas Szófia lehet Kunhalmi kihívója az MSZP társelnöki székéért

2020. szeptember 9., 18:14

Szerző:

Információink szerint nem Kunhalmi Ágnes lesz az egyedüli női jelölt az MSZP társelnöki pozíciójára, mert Havas Szófia is beadta pályázatát.

Természetesen ezzel még nem vált hivatalos jelöltté, mert ehhez a jelölőbizottság jóváhagyására is szüksége van. A dolog pikantériája, hogy ennek a testületnek az elnöke az a Szekeres Imre, aki Horn Gyula miniszterelnöksége idején a szocialisták frakcióvezetője volt. Havas Szófia pedig Horn Gyula unokahúga.

Ahhoz, hogy havas indulhasson a társelnökségén, a jelölőbizottság egyharmadának támogatása szükséges.

Havas Szófia pályázata azért is érdekes, mert nemrég – huszonhét év működés után – alapszabály ellenesség miatt feloszlatták a párt budapesti központi alapszervezetét, aminek ő is tagja volt.

Jelenleg Havas Szófiát az MSZP nőtagozata delegálja küldöttként a pártkongresszusban, amely szocialista forrásaink szerint nem kizárt, hogy a járványhelyzet miatt online hozza majd meg döntéseit, többek között az elnök, illetve társelnökök személyéről is. 

 

 

Csaknem 30 millió forintot loptak el telefonos alkalmazás segítségével egy zalai férfitől, az eset kilenc gyanúsítottja azonban másoktól is milliókat szerzett hasonló csalással – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken. Az átverés során a bankszámláinkhoz férkőznek hozzá a bűnözők.