Három településen tartanak időközi önkormányzati választást

Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Pázmándon a képviselő-testület feloszlása miatt polgármestert és képviselőket választanak, Kisunyomban és Szentlőrinckátán pedig polgármestert.

2022. december 4., 06:15

Szerző:

A Fejér megyei Pázmándon a képviselő-testület szeptemberben döntött arról, hogy feloszlik, ezért most polgármestert és önkormányzati képviselőt kell választania a több mint 1800 választópolgárnak. Az időkőzi polgármester-választáson két független jelölt indul, a hattagú képviselő-testületbe kerülésért tizenhárom független jelölt verseng. 

A Vas megyei Kisunyom községben azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert a korábbi településvezető lemondott. A választáson két független jelölt indul, a választói névjegyzékben közel 370-en szerepelnek. 

A Pest megyei Szentlőrinckátán szintén a korábbi polgármester lemondása miatt tartanak időközi választást. A tisztségért egy független jelölt indul, a választáson 1500 helybéli vehet részt. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajólád roma nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna ma, de ez a választás a szükséges számú jelölt hiányában elmarad.

(Kiemelt képünk illusztráció. Urnabontás Budapesten, 2022. április 3-án. Fotó: Palágyi Barbara / 168.hu)

08:23

Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát! - olvasható Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap esti Facebook-bejegyzésében, amelyet a Védelmi Tanács ülése után adott közre.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.