Három településen tartanak időközi önkormányzati választást

Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Pázmándon a képviselő-testület feloszlása miatt polgármestert és képviselőket választanak, Kisunyomban és Szentlőrinckátán pedig polgármestert.

2022. december 4., 06:15

Szerző:

A Fejér megyei Pázmándon a képviselő-testület szeptemberben döntött arról, hogy feloszlik, ezért most polgármestert és önkormányzati képviselőt kell választania a több mint 1800 választópolgárnak. Az időkőzi polgármester-választáson két független jelölt indul, a hattagú képviselő-testületbe kerülésért tizenhárom független jelölt verseng. 

A Vas megyei Kisunyom községben azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert a korábbi településvezető lemondott. A választáson két független jelölt indul, a választói névjegyzékben közel 370-en szerepelnek. 

A Pest megyei Szentlőrinckátán szintén a korábbi polgármester lemondása miatt tartanak időközi választást. A tisztségért egy független jelölt indul, a választáson 1500 helybéli vehet részt. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajólád roma nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna ma, de ez a választás a szükséges számú jelölt hiányában elmarad.

(Kiemelt képünk illusztráció. Urnabontás Budapesten, 2022. április 3-án. Fotó: Palágyi Barbara / 168.hu)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.