Halálra gázolt egy gyalogost, majd hazamenekült Lengyelországba, most vádat emeltek ellene

Nagyorosziban a járdán hátulról ütötte el a 43 éves gyalogost, de nem állt meg segíteni. Ha beismeri tárgyalás nélkül, 5 év börtönnel megúszhatja.

2021. március 29., 16:54

Szerző:

Halálos közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 40 éves katowicei férfival szemben, aki 2020 áprilisában Nagyorosziban elütött egy gyalogost, majd segítségnyújtás nélkül hazájába menekült.

A férfi a baleset reggelén indult Lengyelországból Tolna megyébe, majd délután vissza hazájába. Nagyorosziban, nappali látási viszonyok között, egy gyártelep előtt az útpadkára hajtott, és hátulról, mintegy 50 kilométer/órás sebességgel ütötte el a 43 éves sértettet.

A vádlott a baleset után a megrongálódott autójával megállás nélkül továbbhajtott, nem győződött meg arról, hogy a sértett segítségnyújtásra szorul-e. Az árokban fekvő sértettet csak mintegy fél óra elteltével látta meg egy busz utasa, mentőt hívtak hozzá, de az életét nem lehetett megmenteni.

A balassagyarmati főügyész közölte, hogy a rendőrök a térségben lévő kamerák felvételeinek elemzésével röviddel a baleset után már ismerték a jármű pontos típusát és rendszámát, majd szlovák és lengyel kollégáik segítségével Lengyelországban elfogták a sofőrt. A férfi tagadja a cselekmény elkövetését.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy ha a vádlott a tárgyalás megkezdése előtt, az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmények elkövetését, ítéljék 5 év börtönre, továbbá a járművezetéstől 8 évre tiltsák el.

(Kiemelt kép: 168.hu | DImény András)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.