Makád térségében megtalálták a Hableány utolsó előtti áldozatának a holttestét

A május 29-i katasztrófát csak heten élték túl.

2019. július 5., 17:00

Szerző:

Információnk szerint pénteken a Pest megyei Kulcs térségében találtak egy holttestet, a Hableány sétálóhajó május 29-i balesetének egyik halálos áldozatát. Forrásunk szerint „valószínűleg” dél-koreai volt. Ő lehet az utolsó előtti, a 27.  áldozat, akinek a holtteste előkerül a Dunából.

Erről szóló kérdésünkre a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályától azt a választ kaptunk, hogy  Makád térségében a Duna-parton találtak egy holttestet, amelynek azonosítása folyamatban van, bővebb tájékoztatást csak az azonosítást követően tudnak adni.

Fotó: Merész Márton

Makád a Csepel-sziget legdélebbi településeként Kulccsal szemben fekszik a Duna partján. 

A Hableány sétálóhajó május 29-én este 9 óra 5 perckor süllyedt el Budapesten a Margit híd lábánál, amikor hátulról belerohant a Viking Sigyn szállodahajó. Fedélzetén 35 ember – 31 dél-koreai turista, két idegenvezető és a kétfős magyar személyzet – utazott, a katasztrófát csak heten élték túl.

Legutóbb június 23-án került elő a hajóbaleset egyik áldozatának a holtteste. Erről a 168 Óra Online írt elsőként, azonosításáról a rendőrség június 28-án számolt be. 

Az áldozatok azonosításának a kérdéseiről ebben a riportunkban írtunk részletesen.

Elgázolt egy embert a Balaton InterCity Háros állomáson vasárnap délelőtt, aki a helyszínen életét vesztette. Emiatt több vonat menetrendje módosul – tájékoztat a Mávinform közleménye.

A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról – hangsúlyozta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzésben vasárnap.

 

Figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat Magyarország területére vasárnap éjfélig.