Gyurcsány: A Fidesz állítsa le az oltásellenes kampányát

Szijjártó és Navracsics nem hajlandó beoltani magát, Selmeczi szerint az orvosok is megosztottak.

2021. április 4., 13:08

Szerző:

A tizenkét évvel ezelőtti H1N1-járvány átpolitizálása teljesen ugyanúgy zajlott, mint a koronavírusé, írja Balogh Gábor az Azonnalin. A szerző – aki korábban a Jobbikhoz köthető Alfahír munkatársa volt, aztán 2019-ben az újpesti kerületi újság főszerkesztője lett – felidézi, hogy 2009-ben az akkor kormányon lévő Gyurcsány Ferenc és az MSZP vádolta oltásellenességgel az ellenzékben lévő Fideszt.

Erre példának hozza, hogy egy ponton 2009-ben, amikor még egy, gyártótól független hatóság sem hagyta jóvá a H1N1 elleni vakcinát, „Falus Ferenc akkori tiszti főorvos a következő hét elejére már a lakosság oltásának megkezdését ígérte".

Emlékeztet, hogy Falus 2021 januárjának végén már így beszélt a Sinopharm gyorsított engedélyeztetési eljárásáról: „Szerintem ez egy közbotrány, ami pillanatnyilag történik: Orbán Viktor egy személyben átvette a fogyasztóvédelmi felügyelet és az egészségügyi hatóság minden jogkörét. Kockáztatja az ország lakosságának egészségét, hogy olyan oltóanyagokat szabadíthat az országra, amelyek hosszútávú következményeit a hatóságok nem vizsgálták meg megfelelően.”

Azt is felidézi, hogy a Népszabadság körkérdésére válaszolva Szijjártó Péter és Navracsics Tibor is azt mondták: nem hajlandóak beoltatni magukat.

„A Fidesz egészségpolitikusa, Selmeczi Gabriella pedig kifejezetten arra hívta fel a figyelmet, 'az orvosok is megosztottak' a kérdésben, így ő óvatosságból még kivár. Igaz, Orbán Viktor úgy nyilatkozott: ő már beadatta az oltást" - emlékezik vissza Balogh.

A teljes írást ITT lehet elolvasni.

(Kiemelt kép: 168.hu archív)