Gimnazisták foglalják el a Margit hidat

Délután öt órakor a pedagógusokat támogató, bejelentett tüntetést tartanak a Margit hídon a Grund ifjúsági szervezet szervezésében. 

2022. október 5., 10:07

Szerző:

Egymást érik a tüntetések a pedagógusok világnapján. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos tanársztrájkot hirdetett október 5-re, az Egységes Közlekedési Szakszervezet felkérte a hivatásos és civil sofőröket, hogy dudaszóval álljanak ki a tanárok mellett és hat iskola részvételével élőláncot alakítottak a Keleti Pályaudvar és a Döbrentei tér között, melyről a nap eseményeivel együtt élőben tudósítunk. A pedagógusok követeléseit a gimnazistákat tömörítő Grund ifjúsági szervezet a Margit hídra szervezett tüntetéssel támogatja.

„Kedves Diáktársak, Pedagógusok, Szülők, Felelős Állampolgárok! Tartsatok velünk október 5-én (szerdán) 17 órától 19 óráig a Margit hídon, hogy újból megmutassuk a kormánynak, hogy a tanárok jelenlegi helyzete tarthatatlan, és hogy joguk van sztrájkolni, hiszen a sztrájk alapjog!” – áll a Grund felhívásában, melyben arra kérik a résztvevőket, hogy amenyiben tehetik, öltözzenek kockás ingbe.

(Kiemelt képünk illusztráció. MTVA/Bizományosi: Róka László)