Ha ilyen gázszámlát kapott, semmiképpen se fizesse be

Az MVM Next hivatalos közleményben tájékoztatta az ügyfeleit, hogy egyre több hamis számlát küldenek ki adathalászok a vállalat nevével visszaélve.

2023. augusztus 31., 13:18

Szerző:

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis online földgázszámla-értesítőket kaptak. Felelős energiaszolgáltatóként ügyfeleink védelmét szem előtt tartva továbbra is kérjük, hogy a kapott számlaértesítőket nézzék meg figyelmesen. A megtévesztő, adathalász levelek felismerhetők, ezzel kapcsolatban ügyfeleink minden szükséges tájékoztatást megtalálnak erre a célra létrehozott weboldalon – áll a vállalat által kiadott közleményben.

A csalók az utóbbi időben jellemzően nem magyar e-mail címekről online földgázszámla-értesítőket küldenek valótlan előzményre (például hibás előző számlára) hivatkozva, amelyen a befizetési információknál az ügyfelet hamis, adathalász oldalra irányítják – olvasható a közleményben.

A hamis számlák gyakran tartalmaznak helyesírási hibákat és magyartalan mondatokat. 

A legfrissebb adathalász levelekben szerepel az alábbi példa:

„A fennmaradó összeget a hónap végétől kérjük befizetni, a legutóbbi számlájában hiba lépett fel, ezért a fennmaradó összeget be kell fizetnie a számlák megfelelő folytatásához a következő szakaszokban."

Az MVM felhívja ügyfelei figyelmét, hogy az MVM Next által küldött online számlaértesítők feladója minden esetben az MVM Next online ügyfélszolgálat (ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu), valamint a Befizetem bankkártyával felirat, azaz a befizetéshez vezető hivatkozás mellett pedig gázszámlánál mindig a https://mvmnext.hu/foldgaz... kezdetű link jelenik meg.

Kérik az ügyfeleiket, ha bármilyen gyanús magatartást észlelnek, haladéktalanul továbbítsák a megkeresést az adathalasz@mvm.hu email címre vagy jelezzék az ügyfélszolgálat +36 1/20/30/70 474 9999 telefonszámán.

(Kiemelt képünk illusztráció, MTI)

Hétfő óta Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségével járó feladatokat, aminek jegyében Orbán Viktor hiperaktívvá vált a diplomácia terén. Ez a túlbuzgóság ugyanakkor nem vált ki osztatlan sikert a testület tagjai körében.