Gattyán: Nagyobb az esélyem a kétharmadra, mint az ellenzéknek

A politikával kacérkodó milliárdos komolyan beleállt a kormánypártba és az ellenzékbe is.

2021. december 12., 15:50

Szerző:

„Kétharmadot az ellenzéki összefogás véleményem szerint sosem fog összeszedni. Nekem erre most nagyobb az esélyem” – jelentette ki Gattyán György a Forbes-nak adott interjújában.

A milliárdos üzletember szerint az általa bejelentett digitális forradalommal könnyedén lehetne fejleszteni a gazdaságot. A célja az volt a tudásközpont létrehozásával, hogy valamelyik politikai oldal ráugorjon a kezdeményezésére. Hozzátette: kormánypártként a Fidesztől várta ezt, de az ellenzéktől is várt volna lépéseket, de a Friderikusz Sándorral folytatott interjúja után inkább támadásokat kapott az egyesült ellenzéktől. Kijelentette: az ellenzék mindenhova megy pénzért, az ő közel egymilliárdos projektje iránt nem hogy nem érdeklődtek, hanem egy „egész pályás letámadás vette kezdetét.” Ennek ellenére elmondta, továbbra is nyitott a párbeszédre.

A portál kérdésére kijelentette, van már bejegyzett pártja, azonban egyelőre nem aktív. „Jelenleg nem a pártépítés az elsődleges cél” – jelentette ki. Elmondása szerint nincs hatalomkényszere, nem kell azért politikusnak mennie, hogy támogatást nyerjen és pénze legyen. Elmondása szerint az ellenzéki összefogásban mindenkinek volt már ideje, hogy letegyen valamit az asztalra, de a jelenlegi erőknek a múltja nem azt bizonyítja, hogy komoly célokat képesek elérni.

Az előválasztás kapcsán elmondta, valóban sokan nyilvánítottak véleményt, de szerinte még mindig többségben vannak azok, akik sem a Fidesszel sem ezzel az összefogással nem értenek egyet. „Ez alsó hangon 2 millió ember” – jelentette ki, hozzátéve, hogy nem látja, hogy az ellenzék kétharmadot tudna elérni. 

„Ahhoz, hogy legyőzhető legyen Orbán Viktor, kétharmad kell. Semmilyen más módon nem legyőzhető. Az összes többi ötlet olyan gondolat, amit remélem, hogy maguk az ellenzéki politikusok sem hisznek el. 50 százalékkal alkotmányt módosítunk? Mi lesz a kétharmados törvényekkel? Kétharmadot az ellenzéki összefogás véleményem szerint sosem fog összeszedni. Nekem erre most nagyobb az esélyem.”

Gattyán György az interjúban elmondta, ha aktivizálják a pártot, összeszedik a 106 választókerületbe az embereiket, olyanokat, akik valóban tudják képviselni az adott körzetet. Megjegyezte, nem célja miniszterelnöknek lenni, de ha nincs más, elvállalja. „Az első intézkedésem az lesz, hogy vezessük be Magyarországon is, hogy miniszterelnök valaki csak maximum két ciklusig lehet, ugyanígy miniszter is. Ha valamiért, hát azért, hogy ezt bevezessem, elvállalnám, de csak négy évre, nem többre.”

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.