Gattyán György szerint a politikai tömbök nem azt nézik mi jó Magyarországnak

A milliárdos mozgalmat indított és párttá is szervezi, ha szükséges. 

2021. november 26., 06:53

Szerző:

Gattyán György, az egyik leggazdagabb magyar a Friderikusz Podcast vendége volt, ahol többek között arról beszélt, hogy egy ideje azon gondolkozik, „ő mivel tud hozzá járulni a magyarsághoz”. A milliárdos azt is elmondta, hogy egyre többet foglalkozik a magyar közélettel és politikával. 

Gattyán szerint egy magyar üzletember is nyilváníthat politikai véleményt, és abszurdnak nevezte, hogy félnie kéne bármitől. Ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy nyilváníthat-e politikai véleményt.

A milliárdos úgy véli, hogy jelenleg Magyarország két nagy tömb van, amelyek folyamatosan egymást „sározzák”. Gattyán szerint a meglévő politikai erők nem azzal foglalkoznak, hogy miként lehetne megújítani és jobbá tenni az országot.

„Ezek a tömbök nem azt nézik, hogy mi jó Magyarországnak”

- jelentette ki az üzletember. Gattyán kiemelte a digitalizáció fontosságát. A milliárdos szerint jelenleg a digitalizáció jelenti azt, ami régen a gőzgép volt. Véleménye szerint az ország felemelkedésének kulcsává, és a társadalom motorjává válhat a digitalizáció, mert egy teljesen új szemléletmódot okozhat,  és emiatt az állami szolgáltatások is máshogyan fognak működni. Példaként elmondta, hogy a hivatali ügyintézés és az egészségügy területén is további digitalizálásra van szükség.

Gattyán azt is elmondta, hogy amennyiben szükséges párttá szervezi az általa indított mozgalmat. Ez attól függ a milliárdos elmondása szerint, hogy miként tudnak kommunikálni a politikai elittel. 

„Kell, hogy legyen változás Magyarországon”

– jelentette ki Gattyán, aki kiemelte nem a választások, hanem a változás elindítása fontos számára.

(Kiemelt kép: Gattyán György a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban tartott adományátadáson 2020. május 7-én. fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)