Gálvölgyi és Selmeczi is beszélt Sas József temetésén

A Kozma utcai izraelita temető művészparcellájában temették el a színész-humoristát.

2021. január 22., 17:05

Szerző:

A nyolcvankét éves korában elhunyt Sas Józsefet Kabos László, Szenes Iván és Kellér Dezső nyughelyének közelében helyezték végső nyugalomra. Fröchlich Róbert főrabbi elmondta, a művész egész életében

 büszkén vállalta zsidóságát.

Kollégája, Selmeczi Tibor szerint Sas Józseffel meghalt a kabaré. Gálvölgyi János, Heller Tamás és Beregi Péter is felidézte közös emlékeiket - írta beszámolójában az Index.

A békéscsabai születésű színész, eredeti nevén Polacsek József, a nyilasok által elhurcolt édesapja művésznevét vette fel, amikor a színművész pályára lépett.

Hosszú pályafutása alatt színészként, humoristaként, szerzőként is állandó közreműködője volt a rádió- és televíziós kabaréknak. Önálló esteket is adott, több nagylemeze és könyve jelent meg. 

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.