Belefulladt egy férfi a Lupa-tóba

2019. július 1., 12:51

Szerző:

Közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálják annak a férfinak a halálát, aki szombaton fulladt bele a Lupa-tóba – írja az Index.

Az esetről olvas tájékoztatta a portált, a rendőrség megerősítette a tragikus kimenetelű baleset hírét. Nem cáfolták ugyanakkor, hogy az eset a Lupa Beach területén történt.

Az ügyben idegenkezűség gyanúja nem merült fel.

Délutánra megérkezett az Indexhez a Lupa közleménye, miszerint:

„Valóban történt egy baleset, amiért a Lupa üzemelteteői részvétüket fejezik ki a családnak. Szombaton kora délután megkeresték a vízimentőket, hogy egy idősebb, 70 év feletti urat nem találnak, segítsenek a megkeresésben. Miután sem a strandolók, sem a családtagok nem észlelték, hogy valaki a vízben bajba került volna és a vízimentők sem észleltek hasonló esetet, a vízimentők az egyik családtaggal végigjárták az Öböl partszakaszát, benéztek minden épületbe, keresvén az eltűntet. Közben egy újabb információ érkezett arról, hogy megkerült a keresett úr, amit a vízimentő kolléga be is jelentett a belső rádióhálózaton. Majd később újra értesítették a vízimentősöket, hogy mégsincs meg a keresett személy. Ezután már motorcsónakkal pásztáztak egy nagyobb partszakaszt, hisz’ közben felmerült, hogy az Öböl Strandról elgyalogolt a keresett férfi. Miután azonban a parton nem találták, riasztották a tűzoltó búvárokat, akik a vízben később megtalálták a férfit." 

Alig néhány hete derült ki, hogy 2018 augusztusban egy kétgyerekes angol férfi is a Lupa-tóba fulladt. A Magyarországon és az Egyesült Királyságban is elvégzett boncolás során kiderült, hogy a férfi egyáltalán nem fogyasztott alkoholt, és reggelizett is, mielőtt úszni ment.

Sziget Fesztivál alapítója (és a közelmúltig többségi tulajdonosa), Gerendai Károly 2017-ben határozta el, hogy nagyjából egymilliárd forintból luxusstrandot épít Budapest környékének egyik legnépszerűbb illegális fürdőhelyén, a budakalászi Lupa-tó partján. Ehhez Gerendaiék 20 évre kibérelték a tavat, amelynek egyharmadát a Sziget-alapító meg is vásárolta.