Forgalomkorlátozás lesz október közepéig az M0-s autóút és az M5-ös autópálya csomópontjában

Burkolatjavítás miatt félpályás és teljes útlezárásra kell számítaniuk az autósoknak az M0-s autóút és az M5-ös autópálya csomópontjában október közepéig – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-vel.

2023. szeptember 25., 09:45

Szerző:

Azt írták, hogy a burkolatjavítási munkálatok már múlt kedden elkezdődtek a csomópont külső sávjában, azonban hétfő estétől kedd hajnalig teljesen lezárják az érintett útszakaszt.


Ezalatt a közlekedőket az M51-es autóút felé terelik majd – tették hozzá.


A lezárás a csomópont azon ágát érinti, melyen a közlekedők az M5-ös autópályáról Szeged felől az M1-es autópálya felé hajtanak fel az M0-s autóútra – fejtették ki.


Pénteken este 20 órától szombaton reggel 10 óráig ismét teljes lezárás lesz a szakaszon.


A térségben 60, illetve 40 kilométer per órás sebességkorlátozásra és csúcsidőben megnövekedett menetidőre kell számítaniuk a közlekedőknek – írták.

(Kiemelt képünk illusztráció. M5-ös autópálya. Fotó: Várkonyi Tibor – Wikipédia)

Az Európai Bizottság kritikus hangvételű bírálatot fogalmazott meg amiatt, hogy a Budapestre vonatkozó pályázati kiírások késnek, egyértelműen diszkrimiálva az itt élőket. A kormány arra hivatkozva nem írta ki a pályázatokat, hogy a Magyarország számára folyosított uniós támogatás egy része zárolva van, a Bizottság szerint nem ez a valódi ok.