Fontos személyi változások a Paksi Atomerőmű vezetésében

Jákli Gergely, a Paks II. Zrt. elnök-vezérigazgatója vezeti ezentúl a Hunatom innovációs társaságot is.

2023. szeptember 27., 21:57

Szerző:

A Telex.hu úgy értesült, hogy a Paks II. Atomerőmű Zrt. vezetése veszi át a másik fontos paksi nukleáris cég, a Hunatom Zrt. vezetését is. A két meghatározó paksi nukleáris cég közül a Hunatomot eddig Berki Ferenc elnök-vezérigazgatóként vezette, ő azonban nem távozik végleg, mert a Paks II. felügyelőbizottságába ül át.

A portál megkereste a Hunatom Zrt.-t, a cég képviselője telefonon megerősítette az értesülésüket, illetve annyit elárult, hogy bár az Opten cégregiszterben még nem látszik, de valóban immár Jákli Gergely, a Paks II. Zrt. elnök-vezérigazgatója vezeti a Hunatom innovációs társaságot is.

(Kiemelt képünk illusztráció.Teherautók és kotrógépek dolgoznak a Paksi Atomerőmű területén az új Paks II. építési munkálatainak előkészítésén 2022. szeptember 10-én. Fotó: KISBENEDEK ATTILA / AFP)

09:38

Hiba, hogy az Európai Bizottság azt erőlteti, hogy a miniszterelnökök tűzzék napirendre Ukrajna EU-csatlakozását, mert az nincs előkészítve. Az azonnali csatlakozás helyett először öt-tízéves időtávra stratégiai partnerségi megállapodást kellene kötni Ukrajnával – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

08:47

Lezárták a Normafát, mert az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható – tudatta a XII. kerületi önkormányzat péntek reggel.