Fontos bejelentés tett Orbán Viktor a 12 év felettiek oltásáról

És azt is mondta, hogy Magyarország része lesz a negyedik hullámnak.

2021. július 23., 08:26

Szerző:

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban bejelentette, hogy a 12 év felettieket a tanév kezdete előtti napokban egy kampány keretében oltják be. A miniszterelnök azt is mondta, Magyarország rész lesz a negyedik hullámnak. Hozzátette: a delta-variáns köztünk van.

23 deltásunk és 2 gammásunk van – mondta Orbán Viktor a vírusváltozatok magyarországi jelenlétét tükröző fő adatokat. Hozzátette: Magyarország is része lesz a negyedik hullámnak. Szerinte az operatív törzs jól döntött, amikor elrendelte, hogy augusztus 1-től bárki kérheti a harmadik oltást. Úgy véli, az is jó döntés volt, hogy az időseket felkeresték, mert 15 százalékuk nincs még beoltva. És van egy harmadik jó dolog is: a 12 év feletti gyermekeket tanévkezdés előtt beoltjuk – tette hozzá Orbán Viktor.

(Kiemelt kép: Hepp-Ferenczi Anita csoportvezető asszisztens előkészíti az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagját az oltás napján a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 5-én. Fotó: Balázs Attila / MTI)