Figyelem! Medveveszély! – Riadót fújtak a Nógrád megyei Acsán

Figyelem! Medveveszély! felíratú táblák kerültek ki a Budapesttől 60, Váctól 25 kilométerre eső Acsán egy helyi lakos észlelése után. 

2022. május 25., 12:55

Szerző:

„Acsa területén medveészlelés történt, ezért kérjük a lakosságot, hogy körültekintően járjanak a határban és az erdőben! Kérünk mindenkit, hogy akinek ismerőse erdőjáró (gombász, erdész stb.) sürgősen értesítse, hogy NE menjen az erdőbe, illetve azonnal hagyja el!”

– jelent meg a felhívás Acsa hivatalos Facebook-oldalán. 

Amint a Vác térségi híroldal írja: Galgagyörk és Püspökhatvan község közösségi oldalán is közzé tették a felhívást, és kérik az ott élőket is, hogy fokozott figyelemmel járják a külterületeket. Vác 25 kilométerre esik a medveészlelés helyszínétől. 

(Kiemelt képünk: Medveveszélyt jelző tábla Acsán. Forrás: Acsa hivatalos Facebook-oldala.)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.