Három év börtönt kaphat, aki az ország szuverenitására tör

Kocsis Máté bekeményített.

2023. november 18., 13:39

Szerző:

A Fidesz szombati kongresszusán ismét a miniszterelnököt jelölték pártelnöknek, az alelnökök személyében sincs meglepetés, feltehetően marad Gál Kinga, Kubatov Gábor, Kósa Lajos és Németh Szilárd.

Kocsis Máté frakcióvezetőt Varga Judit volt igazságügyi miniszter a 444.hu tudósítása szerint „fiatal Mikszáth Kálmánként” hívta a színpadra, utalva kollégája könnyednek és szellemesnek szánt parlamenti megjegyzéseire. Kocsis felszólalásában a benyújtás előtt álló szuverenitásvédelmi törvénycsomagról beszélt: a jogszabályegyüttest keddre ígérte a Fidesz, de még mindig nem nyújtották be az országgyűlésnek.

A frakcióvezető azt mondta, hogy az ellenzék külföldi milliárdosok pénzéből akar hatalomra kerülni, ennek érdekében szerinte okirathamisítástól és csalástól sem riad vissza, „úgy táncol, ahogy Soros fütyül”, így aztán joguk van tudni a magyaroknak, mit ígérnek „guruló dollárokért” cserébe.

Mint fogalmazott: alaptörvényi garanciát kap Magyarország szuverenitásának védelme, minden választáson induló minden szervezetre ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd, és utalt a Btk. szigorítására is: három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja majd a törvény azt, ha valaki „külföldi érdek alapján, külföldi pénzt elfogadásával akarja befolyásolni a választásokat”.

Az általa „a baloldal csődörpártjaként” említett DK-ról kijelentette, „Gyurcsány Ferenc emberei folytatták a főváros kirámolását”, és „mindent megtettek Brüsszelben a hazájuk ellen”, ám vicces dolgok mellett tettek veszélyeset is: külföldi milliárdosok pénzéből akartak kormányra kerülni, és máig nem tudni, „mit ígértek a dollárokért cserébe”.

Ha a baloldal új gyakorlatát vennénk figyelembe, a szavazóhelyiségeket célszerűbb lenne egyenesen bankfiókokban, pénzváltóknál vagy ATM-ek mellett kialakítanunk – fogalmazott Kocsis Máté. Hozzátette, a „dollárbaloldal” tagjai „a magyar érdekeket rendre figyelmen kívül hagyják, a külföldi megrendeléseket rendre teljesítik a belpolitikában; na, ők tényleg úgy táncolnak, ahogy azt Soros és a brüsszeli elit elvárja, ahogy ők fütyülnek”.

(Kiemelt kép: Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője beszédet mond a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)