Provokátorfigyelő lánya indulhat a motorbalesetben elhunyt fideszes képviselő borsodi körzetében

2020. augusztus 7., 09:45

Szerző:

Koncz Zsófiát, a múlt hónapban motorbalesetben elhunyt borsodi képviselő, Koncz Ferenc lányát indítaná a Fidesz októberben az időközi parlamenti képviselői választáson – írja a Népszava.

Koncz Zsófia, a Fidelitas korábbi országos alelnöke leginkább azzal hívta fel magára a közfigyelmet, hogy 2015-ben Böröcz László Fidelitas-elnökkel közösen bedobta a „provokátorfigyelő” ötletét, miszerint közzétennék az állami rendezvényeket megzavarók nevét. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság azonban jogsértőnek minősítette a kezdeményezést. Később Magyarország washingtoni nagykövetségén kapott állást.

Fotó: Fidelitas.hu

A lap úgy tudja, a döntést augusztus 20-a után akarják bejelenteni. A Fidesznek rendkívül fontos az október 11-i időközi választás, ugyanis azon múlik, hogy megőrzi-e a kétharmados többségét.

A lap szerint Koncz Zsófiával szemben a 2018-as országgyűlési választáson 31,6 százalékot elért jobbikos Bíró László lehet a legesélyesebb, az ellenzék mindenesetre közös jelöltet állítana. 

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.