A Fidesz első dolga a Stop Soros elfogadása lesz

2018. április 9., 11:18

Szerző:

Nem számítottunk ilyen arányú győzelemre, örülünk az eredménynek – mondta a Fidesz-frakció szóvivője a parlamenti választás másnapján az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Nagy a feladat, folytatni kell a munkát, a migráció ellen tovább kell küzdeni, de miközben harcolunk, az élet is megy tovább, csökkennek az adók, nőnek a bérek – mondta a kormánypárti politikus.

Halász János kérdésre megerősítette, hogy a kétharmados többség birtokában a Stop Soros törvénycsomagot az elsők között fogadhatják el. Az Országgyűlés várhatóan április végén ülhet össze leghamarabb, ez a kérdés pedig már májusban sorra kerülhet – fűzte hozzá.

Gulyás Gergely frakcióvezető februárban jelentette be, hogy csak az április választások után dönt a parlament a törvénycsomagról, mert akkor még a kormánypártoknak nem volt meg a parlamenti kétharmada a csomag elfogadásához.

Az Amnesty International már hétfő reggel közölte, hogy nem hagyják magukat. „Nem fogjuk hagyni, hogy Magyarországon bárkit, aki fel meri emelni a szavát, megfélemlítsenek és sarokba szorítsanak" – reagáltak a már vasárnap éjjel is elhangzott fenyegetésekre.

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.