Terrorcselekmény előkészületével vádolják a rendőrök megölésével fenyegetőző férfit

Elkerülheti a fegyházat, ha beismeri bűnösségét.

2020. november 18., 11:35

Szerző:

Emberölés és terrorcselekmény előkészületével vádolja a Fővárosi Nyomozó Ügyészség azt a férfit, aki tavaly decemberben és idén januárban rendőrök megölésével fenyegetőzött – írja az MTI.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: a 44 éves férfi egy önálló bírósági végrehajtónak, az Országos Rendőr-főkapitányságnak, valamint a Terrorelhárítási Központnak küldött beadványaiban azzal fenyegetőzött, hogy rendőrök életét fogja kioltani. Hat hónappal később egy büntetőügyben akarták tanúként kihallgatni, de ismét rendőrök megölésével fenyegetett és nem jelent meg a kihallgatáson. 

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség 2020 januárjában fogta el a férfit a TEK segítségével, és gyanúsítottként hallgatta ki emberölés előkészületének bűntette miatt. A nyomozó ügyészek a Terrorelhárítási Központ szakembereivel együtt júliusban ismét elfogták a férfit, akkor terrorcselekmény előkészületének bűntettével is meggyanúsították és őrizetbe vették. Az ügyészség indítványozta a letartóztatását, de a bíróság nyomkövető eszközzel történő bűnügyi felügyelet alá helyezte.

Az ügyészség letöltendő fegyházbüntetést kezdeményezett. Enyhébb büntetést, letöltendő börtönt és közügyektől eltiltást csak akkor fogadnak el a nyomozó ügyészek, ha a férfi az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét.

 

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.