Feljelentették Nikola Gruevszkit, mert Budapesten a járdára parkolt

2019. június 12., 09:45

Szerző:

Szabálysértési eljárást kezdeményezett Örsi Gergely, a Szövetség a II. kerületért önkormányzati képviselője Nikola Gruevszki, az egykori Macedónia vesztegetés és hivatali visszaélés miatt két évre ítélt, Magyarországon menedékjogot kapott exkormányfője miatt ellen – írta a 444.

„A fél éve Magyarországra szökött Gruevszki azt hiszi, neki mindent szabad, hogy semminek nincs következménye. Ebben téved. Nem szabad például balesetveszélyesen a járdára parkolni a II. kerületben sem" - írta Facebook-posztjában Örsi.

Fotó: Facebook/Örsi Gergely

A jelek szerint gondtalan életet élő Nikola Gruevszki nemrég a 444 Margit körúti szerkesztősége melletti lakásban járt, a portál a távozásakor videózta le a tapló parkolást. Mint kiderült, az exelnök Joó Istvánnal, a Külgazdasági és Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkárával találkozott, a lakás egy kínai letelepedési kötvényesé.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.