Felfüggesztették Szanyi Tibor MSZP-tagságát, mert rontotta a párt hírnevét

2019. június 28., 12:51

Szerző:

A Magyar Szocialista Párt elnöksége 2019. június 28-i ülésén felfüggesztette Szanyi Tibor és Fekete Zoltán Pest megyei elnök tagsági viszonyát – értesült a Hírklikk.

Az MSZP Országos Elnöksége pénteki ülésén hangsúlyozta, hogy az a céljuk, hogy az őszi önkormányzati választások után minél több település kiszabaduljon a Fidesz fogságából. Ezt pedig veszélyezteti minden olyan cselekmény, ami az egység megbontására irányul.

– Ezért az európai parlamenti és a budapesti előválasztási kampány időszakában tanúsított, a párt megítélését nyilatkozataival, cselekedeteivel hátrányosan befolyásoló magatartása miatt Szanyi Tibor és Fekete Zoltán Pest megyei elnök tagsági viszonyát az Országos Elnökség – az Alapszabály vonatkozó részeit alkalmazva, egyhangú döntéssel – az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa előtt most meginduló fegyelmi eljárás időtartamára felfüggesztette

– magyarázta az Elnökség a döntést.

EP-választás - Az MSZP-Párbeszéd eredményvárója EP-választás - Az MSZP-Párbeszéd eredményvárója
Fotó: Balogh Zoltán

Szanyi Tibor az MSZP harmatgyenge szereplése után egyenként megnevezte, hogy véleménye szerint ki mit hibázott a párton belül az EP-választással kapcsolatban. Közölte, hogy az MSZP így nem párt, csak egy degenerálódó belterjes klub, ahol a politikai témakészlet elapadt, jobbára pedig az itt-ott fellelhető apróbb krajcárok után kapirgálnak. Azt is bejelentette, hogy új, baloldali mozgalmat indít, és ha az MSZP-nek szüksége van rá, akkor elnökévé választja őt. Ez a politikai manőver szemlátomást nem vezetett célra.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.