Ez a kormányváltás receptje, írja a Fekete-Győr a béremelést kiharcoló MOK-vezetésről

Az orvosi fizetések emeléséről szóló döntés Kincses Gyula és társai hozzáállását igazolta, írja a momentum elnöke a Facebookon. 

2020. október 3., 15:28

Szerző:

"Ez a kormányváltás receptje is", írja Fekete-Győr András Momentum-elnök a Facebookon, dicsérve Kincses Gyula és a MOK erőfeszítéseit, akik elérték, hogy a kormány felemelje az orvosok fizetését. "A Fidesszel szemben nem akkor lehet eredményeket elérni, ha lapítunk és behódolunk, hanem ha keményen kiállinuk az igazunkért", írja a politikus. Fekete-Győr szerint évek óta tudni, hogy a magyar egészségügyi dolgozók fizetése alacsony.

"Kincses Gyula kevesebb mint egy éve vette át az orvosi kamara vezetését az előző, Fidesz-hű elnökségtől, és máris kiharcolt egy látható béremelést. Gratulálok a kamarának, akik egyben példát mutatnak minden politikusnak - nem a meghunyászkodás a helyes út, hanem az, ha erőt mutatunk és megalkuvás nélkül képviseljük azokat, akik hangja egyébként nem hallatszik el a kormányhoz." 

 

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.