Ez a Fidesz: így ugráltatja és utasítgatja a kerületi pártvezető a „barátait" kampány idején

Egyetlen szóval sem tér ki a választópolgárok, a helyiek érdekeire, csak a párt belső árulóival való leszámolásról, valamint az egyéni képviselőjelölti érdekeiről értekezik László Tamás. Más célja nincs, mint tönkretenni Hajdu László polgármestert.

2018. január 28., 09:28

Szerző:

Eléggé kétségbe lehet esve az újpalotai Fidesz nem hivatalos vezetője. László Tamás ugyanis országgyűlési képviselő, s idén is erre jelölte őt a Fidesz-KDNP, mégis különös sorvezetőt adott XV.kerületi kollégáinak, a dokumentumot pedig – hogy-hogy nem – kifújta az ablakon a szél, egyenesen be az egykori bizalmas, mára árulónak nevezett alpolgármester postaládájába.

Victorné Dr. Kovács Judit ugyanis a XV. kerületben alpolgármester, méghozzá Hajdu Lászlóé, aki a Demokratikus Koalíció színeiben vezeti a kerületet – hatalmas ellenszélben. Amikor pedig tavaly elvállata ezt a tisztséget, hogy ezzel megmaradjon, sőt inkább helyreálljon a kerület működőképessége, a helyi Fidesz-frakció kizárta őt, mondván: áruló, mert nem teljesítette László Tamás utasítását. László persze nem is ül a testületben, mégis informálisan irányít mindent, amit a fideszesek tesznek a kerületben.

Tavaly például a kormánypártok többször is sikertelenül kezdeményeztek fegyelmi eljárást a polgármester ellen, mondván nem hajtotta végre a testület döntéseit. Ezért fel is függesztették volna a vizsgálatok idejére Hajdu Lászlót, aki nyilván László Tamás főellensége, noha nyilatkozataiban szereti azt hangsúlyozni, hogy valójában Lamperth Mónika irányítja a kerületet. A jegyző, az egykori szocialista önkormányzati miniszter szintén célszemélyként van megjelölve – nemcsak általában, hanem a most kiszivárgott belső utasításban is.

De vélhetően Kovács Judit sem részesülhet kegyelemben, a sorvezető ugyanis az „árulókkal" való teljes leszámolást tűzte ki célul. A kerületben azonban akadnak a László-féle irányvonaltól elzárkózó fideszesek is, nem csupán az alpolgármester, hanem a helyi kormánypárti frakcióból már korában kilépő Merk Péter is. Ugyanakkor a sorvezető a helyi képviselőjelölt más fontossági sorrendjéről – így például támogatandó helyi cégekről, intézményekről – is árulkodik, s noha a politikai vízióvázolástól talán messze van, azért felvetődik a kérdés, a Fidesz központjában diktálták-e a kampány-, avagy haditechnikát.

Érdemes tehát alaposan szemügyre venni, melyek László Tamás elvárásai kollégái, támogatói és vélhetően (?) barátai felé a következő hetekre. Sőt, azt is jó látni, melyek a Fidesz-KDNP helyi politikai céljai.

Való igaz, László Tamás és kollégái sorvezetőjében egyetlen félmondattal sem tértek ki a választópolgárok, a kerület lakosságának érdekeire, kizárólag a bosszú, a leszámolás és a politikai ellenfelek ellehetetlenítése, valamint a helyi fejlesztések marketingcélú felhasználásának szándéka tűnik ki, mint az újpalotai Fidesz legfőbb prioritása.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.