Európa legsúlyosabb szélsőjobbosai gratuláltak elsőként Orbánnak

2018. április 9., 10:52

Szerző:

„Gratulálok Orbán Viktornak a nagyszerű eredményekhez. Jól megérdemelt győzelem!” – írta a Twitteren Geert Wilders, a holland Szabadságpárt vezetője. A két politikus évek óta jó viszonyt ápol, Wilders tavaly nyáron Orbán mellé állt a holland–magyar diplomáciai perpatvarban, majd idén januárban együtt ebédelt a magyar kormányfővel, és átadta neki magyarul is megjelent könyvét – emlékeztet a Magyar Nemzet.

„Orbán Viktor nagy győzelmet aratott Magyarországon: az EU migrációs politikáját és a tömeges bevándorlásra utaló terveit is elutasították a szavazók. A nacionalisták többséget szerezhetnek a 2019-es európai parlamenti választáson!” – bocsátkozott jóslatokba Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője.

„Üdvözlet Orbán Viktornak! Rossz nap ez az EU-nak, de jó nap Európának!” – írta szintén a Twitteren a bevándorlóellenes Alternatíva Németországért frakcióvezetője, Beatrix von Storch. 

Orbán Viktor és Giorgia Meloni
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

„Az európai patrióták ünneplik, hogy Orbán Viktor maradt Magyarország vezetője. Identitásvédelem, iszlamizáció elleni harc, spekulációval és globalizmussal szembeni fellépés: ez az a modell, amelyet az Olaszország Fivéreinek is követnie kell a jövőben” – szűrte le pártja számára a tanulságokat az Olaszország Fivérei – Nemzeti Szövetség vezetője, Giorgia Meloni, aki már február végi budapesti látogatásán is nagyon rácuppant Orbánra.

10:20

Csaknem 30 millió forintot loptak el telefonos alkalmazás segítségével egy zalai férfitől, az eset kilenc gyanúsítottja azonban másoktól is milliókat szerzett hasonló csalással – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken. Az átverés során a bankszámláinkhoz férkőznek hozzá a bűnözők.