Empátia és jóízlés: elmeorvoshoz küldte a biztosító a veronai tragédia áldozatainak hozzátartozóit

2018. február 23., 09:06

Szerző:

Elmeorvosi vizsgálatra küldték a veronai tragédia áldozatainak gyászoló hozzátartozóit – írja a Blikk.

„Mire költené, ha egy nagyobb összegű kártérítést ítélnének meg önnek?” – többek között ezt a kérdést tette fel az egyik, a testvérét elveszítő tinédzsernek a biztosítótársaság szakértője – mesélte a neve elhallgatását kérő érintett szülő, aki elfogadhatatlannak és ízléstelennek tartja az eljárást.

A tragédiában érintettektől a biztosító korábban pszichológiai szakvéleményt kért. Ezt a gyászolók az ügyvédjük által kiválasztott szakértő segítségével csináltatták meg, majd csatolták a kártérítési igényük benyújtásakor.

A biztosítónak azonban ez nem felelt meg, emiatt elmeorvosi szakértőt rendelt ki – mesélte  egy másik hozzátartozó, megjegyezve: próbálnak együttműködni, de az mindenkit felháborít, hogy

sem a gyászukra, de még a nehéz időszakot élő gyerekekre sincsenek tekintettel.

A szülők azt sem értik, mi a célja a biztosítónak az eljárással. Ahogyan fogalmaztak, jóhiszeműen remélték, hogy a döntéshozók empatikusan kezelik majd őket, ezzel szemben egyelőre nem látják, meddig húzódik még az ügyük.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) nem kívánt reagálni. Ezzel szemben a Blikk figyelmébe ajánlották korábbi közleményüket, amelyben azt írták: kiemelten kezelik a veronai baleset károsultjainak ügyét. Az érintett biztosító ugyanezt írta válaszában.

A Blikk által megkérdezett ügyvéd szerint

a biztosítónak jogában áll elmeorvosi vizsgálatot kérni, hogy a sérelemdíj mértékét megállapítsa.

Az olaszországi Verona közelében tavaly január 20-án éjjel szenvedett balesetet a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóinak busza. A szerencsétlenségben tizenheten meghaltak, huszonhatan megsérültek. A biztosító korábban azt közölte: ahol meghatározható volt a kártérítés összege, kifizették azt. A sérülteknél egészségi állapotuk alakulásától függően határozzák meg a sérelemdíjat. Olaszországban várhatóan márciusban emelnek vádat az ügyben.

13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.