Tovább fejlesztik a Pákozdi Katonai Emlékparkot, hogy az egész ország hazafias nevelésének színtere legyen

2020. március 7., 12:47

Szerző:

A Pákozdi Katonai Emlékpark történelmi áttekintést és iránymutatást ad a jövő nemzedékei számára - hangoztatta a honvédelmi miniszter az emlékpark felavatásának tizedik évfordulója alkalmából rendezett szombati ünnepségen.

Benkő Tibor emlékeztetett arra, hogy a park megnyitása előtt a helyszínen csak egy obeliszk hirdette az első önálló magyar honvédsereg 1848-as pákozdi sikerét, azóta emlékhelye van az aradi vértanúknak, az első és második világháborúnak, az 1956-os forradalomnak, illetve napjaink békefenntartóinak.

A miniszter megemlítette: a nemzeti emlékhelyek közé tartozó emlékpark fejlesztésére további terveik vannak, hogy ne csak a térség, hanem

az egész ország hazafias nevelésének színtere legyen a jövőben.

Folyamatosan üzenni kell a fiataloknak, hogy rendnek, békének kell lenni a világban, mert ezért áldozták életüket elődeink, s erre a park tökéletesen alkalmas - fogalmazott.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.